Zwermen ophalen

Een belangrijke taak van de vereniging is het ophalen van zwermen bijen in de Haarlemmermeer. Deze opgehaalde zwermen wordt huisvesting geboden op het park, waardoor het aantal bijen zich kan uitbreiden. Voorwaarde voor gezonde bijenvolken is dat zij voldoende dracht vinden in de omgeving. Het is van groot belang dat de bijen stuifmeel en nectar binnenbrengen, waardoor ze zich ontwikkelen tot een krachtig volk. Zij willen een bont bloeiend landschap, vol met de juiste bloemen, bomen, struiken en planten met veel verschillende soorten stuifmeel en nectar en probeert dit te vinden in een gebied van een straal van 3 tot 4,5 kilometer rondom het Bijenpark.

 

Heeft u een zwerm gezien?

Indien u een zwerm wilt aanmelden en laten ophalen kunt u bellen met telefoonnummer: 06 33 73 77 34

 

Onze imkers wonen verspreid over de Haarlemmermeer en omstreken er kan dus snel iemand ter plaatse zijn om de zwerm te vangen en te verplaatsen naar een plek waar de bijen welkom zijn. Kijk even goed wat er in uw tuin geland is. Zijn het wespen of hommels of bijen?

  1. Wespen: voor Wespennesten neemt u contact op met de Meerlanden 0297 381 777 of de Gemeente of belt u een specialist in het verdelgen van plaagdieren. Neem hier ook eens een kijkje.
  2. Hommels: Hommelnesten zijn beschermd en mogen niet verwijderd worden. Heeft u er trouwens echt last van? Zoniet, waarom zou u ze dan niet lekker laten zitten?
  3. Bijen: Bijenzwermen zullen door een imker moeten worden opgehaald. Bel ons (niet mailen aub) als u wilt dat we een zwerm bij u in de buurt komen ophalen: 06 337 37 734.